Étkezési szokások A németek híresek arról, hogy szeretnek nehéz, jól átsütött húsból és krumpliból álló ételeket enni. A népszerûségi listán a sertést és a marhát a csirkehús követi. A sertéshúst régiónként máshogy készítik el, Frankfurt környékén káposztával együtt megfõzik, Vesztfáliában esetleg sonkával szolgálják fel. Az Északi-tenger környékén, például Hamburgban igen népszerû a hal is. Minden régiónak van rá jellemzõ wurst-ja, azaz kolbásza. A németek mindezek mellett szeretik a süteményeket is. A tipikus német reggeli rendszerint könnyû, lekváros zsemlébõl és kávéból áll. A tipikus étkezés három fogásból áll: leves, fõétel, desszert. Tipikus könnyû vacsora az ún. Abendbrot: felvágottból, sajtból és salátából készített szendvicsek. A fõ étkezés korábban az ebéd volt, de a munka miatt ez egyre inkább az estére, 6 és 9 óra közé tevõdik át. A németek szeretik más nemzetek konyháit is, így sok olasz, kínai, francia és görög étterem van az országban. A németek szintén híresek sörgyártásukról és sörfogyasztásukról, de szeretik nemzeti boraikat is. |